Vragen aan sales? 033 450 50 75

Binnen een warehouse is het belangrijk dat het werk efficiënt en productief gebeurt. Hoe groter het warehouse, hoe complexer, maar ook hoe belangrijker dit wordt. Een goed ingericht warehouse zorgt er namelijk voor dat medewerkers extra gemotiveerd raken, waardoor hun prestaties worden verbeterd. Hierdoor zal ook de klantentevredenheid omhoog gaan.

In een whitepaper van Vanas worden er tips gegeven over hoe wijzigingen in het proces van order picken de loopafstand kunnen reduceren. Maar ook het plaatsen van tijdregistratiesystemen op de juiste plek kan hierbij helpen. Daarom willen wij u laten zien hoe het efficiënt plaatsen van tijdregistratiesystemen kan helpen om de productiviteit binnen uw organisatie te verhogen. In deze blog geven we u handige tips om de beste plaats voor uw tijdregistratie terminals te bepalen.

Tijdregistratie terminals

Deze terminals registreren de tijd waarop medewerkers de werkvloer betreden en weer verlaten. Het is dus van groot belang dat dit efficiënt gebeurt. Op deze manier hoeven medewerkers geen grote loopastanden af te leggen tussen hun werkplek en de terminals en ontstaan er geen lange rijen. Zo kunnen de werkzaamheden vlot van start kunnen gaan.

Optimaliseer de bereikbaarheid van de terminals

Om de bereikbaarheid van de terminals te optimaliseren, is het belangrijk om te kijken naar de looprichting van de medewerkers. Het is niet de bedoeling dat medewerkers een onlogische en lange route moeten lopen om bij de terminals te komen. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat terminals in de looprichting staan die de medewerkers volgen bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand.

Een andere mogelijkheid is om de terminals te plaatsen in de looprichting die wordt gevolgd bij de aanvang en het einde van werkzaamheden. Zo zijn er terminals die bijvoorbeeld staan bij de lopende banden. Hier wordt niet de totale werktijd geregistreerd, maar de tijd van de werkzaamheden aan de lopende band. In veel gevallen is het handig om de plaatsing van de terminals te bepalen vanuit het perspectief van de kantine of de kleedkamer omdat de medewerker vanuit de kleedkamer of kantine naar de terminal gaat. Het is zeer belangrijk om de terminals te plaatsen op een opvallende plek. Zorg ervoor dat deze niet achter een zicht belemmerend obstakel staat. Dit zorgt ervoor dat er routinematig wordt geboekt en dat er minder snel wordt vergeten om te boeken.

Let op de veiligheid

Bij het plaatsen van de terminals is het van groot belang om te letten op de veiligheid. Zorg ervoor dat de werkzaamheden niet worden belemmerd als het druk is bij de terminal. Let erop dat medewerkers niet kunnen worden geraakt door intern verkeer of een openstaande deur. Ook moet er worden gelet op de terminal zelf, zodat deze niet per ongeluk wordt geraakt door een langsrijdende heftruck.

Ordertijd terminals

Deze terminals leggen de koppeling tussen het ERP systeem en de werkplaats. Alle ordergegevens worden ingelezen en gepresenteerd aan de productiemedewerkers. Medewerkers gebruiken de terminals om hun activiteiten gedurende de werkdag bij te houden. Deze worden gedurende de werkzaamheden gebruikt en dienen daarom extra veilig te zijn. Ook is het belangrijk dat ze de medewerkers niet storen gedurende het werk.

Zorg ervoor dat deze makkelijk en veilig bereikbaar zijn

Net zoals de tijdregistratieterminals moeten deze makkelijk bereikbaar zijn en op een veilige plek staan. Hierdoor verloopt het werk vlotter en is de kans op een werkongeluk vanwege het boeken kleiner. De veiligheid kan worden bevorderd door veiligheidseilandjes te creëren aan de randen van de groene zones binnen het warehouse.

Maak de loopafstand zo kort mogelijk

Bij dit soort terminals moet er worden gekeken naar de aard van het gebruik. Op basis hiervan kan er worden bepaald welke afstand acceptabel is. Zo is het voor een heftruckchauffeur handig als hij de terminal zo dicht mogelijk met de truck kan benaderen. Zorg er daarom voor dat de terminal goed bereikbaar is en niet op een te grote afstand staat van de medewerkers.

Wij geven u advies!

Wilt u professionele advies op het gebied van het plaatsen van terminals in uw magazijn om de productiviteit binnen uw organisatie te verhogen, dan kunt u altijd bij ons terecht! Neem contact op met onze tijdregistratie-experts.