Vragen aan sales? 033 450 50 75

Decennialang waren de prikklok en de prikkaart het symbool van arbeidstijdregistratie. Het bijhouden van de arbeidstijd is altijd al belangrijk geweest in de relatie tussen werkgever en werknemer. En met de vooruitgang in technologie is de prikklok geleidelijk aan vervangen door software voor tijdregistratie. In dit blog nemen wij jou mee in deze ontwikkelingen en in de huidige mogelijkheden van tijdregistratie. En daarmee is dit ook het verhaal van Atrea. Ben jij ook benieuwd?

Van prikken naar invullen, naar registreren

De prikklok, wie kent hem nog? Vroeger was dit gebruik van fysieke kaarten en mechanische systemen het symbool van discipline. Het bood bedrijven een gestructureerde manier om werktijden bij te houden. Vandaag de dag zijn we veel verder gekomen dankzij technologische ontwikkelingen. Handmatige timesheets en elektronische tijdregistratie hebben plaatsgemaakt voor geavanceerde tijdregistratiesystemen.

Met deze moderne systemen kunnen werknemers hun werktijden eenvoudig vastleggen via mobiele apps, waarbij alle gegevens real-time worden gesynchroniseerd. Dit weerspiegelt ook hoe complex en divers de arbeidswereld tegenwoordig is geworden, en hoe we ons hebben aangepast aan het moderne werken. Nu hebben we geavanceerde en flexibele oplossingen nodig die voordelen bieden voor zowel werkgevers als werknemers. Het gaat niet langer om controle, maar om inzicht voor de organisatie en bescherming van werknemers.

Voordelen van de moderne prikklok

Hoe kan de moderne prikklok werknemers helpen in deze tijd? Simpel gezegd, door het creëren van een evenwichtige werk-privébalans zonder gedoe.

Met behulp van data-analyse kunnen de werkpatronen van individuele werknemers in kaart worden gebracht. Dit is ontzettend waardevol bij het begrijpen van wanneer werknemers het meest productief zijn en hoe ze hun taken over de dag verdelen. Op basis hiervan kan de HR-afdeling flexibele werkschema’s implementeren. Bovendien biedt de data van deze moderne prikklokken ook inzicht in gewerkte uren, overuren en mogelijke overbelasting. Hierdoor kunnen werkschema’s worden aangepast om te voorkomen dat medewerkers overwerkt raken. Op deze manier kan de HR-afdeling actief werken aan het verlagen van ziekteverzuim en het voorkomen van burn-outs.

En laten we niet vergeten dat deze moderne prikklokken real-time inzicht en transparantie bieden als het gaat om gewerkte uren, beschikbare vakantiedagen en opgenomen vakantie-uren. Geen gedoe dus.

Bekijk wat onze tijdregistratie app te bieden heeft

De kracht van prikkaart data

Maar ook voor bedrijven is de potentie van data en analyse van de moderne prikklok enorm. Denk aan de waardevolle inzichten die je kunt verkrijgen over arbeidskosten, productiviteit en bezetting. Bovendien zorgt een moderne prikklok ervoor dat je altijd op de hoogte bent van wet- en regelgeving, zoals wettelijke normen voor arbeidsuren, overuren en rusttijden. Ook zorgt het ervoor dat je voldoet aan jouw eigen CAO.

Daarnaast kan de tijdregistratiedata gekoppeld worden aan andere systemen, waardoor handmatig werk verminderd wordt en het een waardevolle informatiebron wordt. Hierdoor hoeft HR zich niet langer bezig te houden met administratieve taken, maar kan het zich richten op strategische zaken en besluitvorming. Met belangrijke HR-thema’s in 2024, zoals personeelsbehoud, mentale gezondheid en strategische personeelsplanning, is dit meer dan welkom.

Wist je dat?

Het verhaal van Atrea begint bij het Nederlandse bedrijf Ahrend in Sint Oedenrode (NB). In de beginjaren bood Ahrend ook prikklokken en prikkaarten aan, wat goed paste bij hun visie om in alle kantoorbehoeften te voorzien. Met de opkomst van technologische ontwikkelingen werd echter besloten om dit onderdeel af te stoten.

Middels een management buyout is Atrea ontstaan, geheel los van Ahrend. Inmiddels is Atrea uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier van hoogwaardige tijdregistratiesoftware. En het verhaal dat je in dit blog gelezen hebt, vertelt het verhaal van de ontwikkeling van Atrea.

Wij staan voor je klaar!

In deze tijd waarin iedere organisatie eigenlijk wel een uitdaging heeft op werkdruk, en het welzijn van medewerkers, staan wij voor jou klaar. Zodat jij je personeel zo duurzaam mogelijk in kan zetten. Met Atrea tijdregistratie helpen wij jou om dat te bereiken. Hoe? Door onder andere inzicht te geven op de werkdruk binnen jouw organisatie.

Wil je nog meer lezen over alle voordelen van tijdregistratie voor personeel, inclusief het gebruik van een tijdregistratie app, lees dan ook deze blog.