Vragen aan sales? 033 450 50 75

Tijd registreren, u houdt er van of u haat het. Misschien laat het u wel helemaal koud. Het feit blijft dat elke organisatie tijd moet registreren van de wet. Een tweede feit is dat we graag data-gestuurd willen werken. Met tijdregistratie en een tijdregistratie app kan je twee vliegen in één klap slaan. Maar hoe reageert het personeel op tijdregistratie?

Om actief tijd te gaan registreren, ga je dingen veranderen binnen een organisatie. Deze veranderingen vallen of staan bij het personeel die hierin mee moeten bewegen. En laten we eerlijk zijn, verandering is gewoon moeilijk. De huidige situatie voelt ‘goed genoeg’. Maar goed genoeg kan altijd beter!

Tijdregistratie heeft voordelen voor de organisatie, maar ook voor personeel. Om mensen mee te krijgen in het argument om te switchen naar actieve tijdregistratie werkt honing altijd het beste. Daarom gaan we nu dieper in op de voordelen die personeel enthousiast maken voor tijdregistratie.

Tijdregistratie voor personeel doe je samen

Directe en indirecte voordelen

We spreken van twee soorten voordelen, directe en indirecte. Directe voordelen van tijdregistratie zijn de positieve effecten die een medewerker direct merkt van tijdregistratie. Ook kan een organisatie een aantal aanvullende voordelen toe kennen aan medewerkers die hun tijd registreren, dit zijn indirecte voordelen. Dat houdt in dat er vanuit de organisatie verschillende inspanning moeten worden verricht om het voor elkaar te krijgen.

Voordelen merkbaar door tijdregistratie app bij personeel

De meeste voordelen merkt een medewerker zodra de organisatie gaat werken met een tijdregistratie app. In onze tijdregistratie app worden niet alleen werktijden geregistreerd, door in en uit te klokken, maar bevat nog veel meer!

Denk hierbij aan inzicht in gewerkte uren, salaris, werkrooster en verlof. Met het verlofregistratiesysteem krijgt de werknemer inzicht in zijn of haar openstaande verlofuren, wanneer verlofuren wettelijk verlopen en vanuit het verlofregistratiesysteem kan zelfs verlof aangevraagd worden.

Bekijk wat onze tijdregistratie app te bieden heeft

Directe voordelen

#1 Real-time inzicht in gewerkte uren en salaris voor personeel

Direct voordeel

Het is de NU-economie. We willen alles nu, niet straks, niet aan het einde van de maand op het salarisstrookje. En dat hoeft ook niet meer, met de tijdregistratie app krijgt personeel real-time inzicht in de gewerkte uren en het bijbehorende salaris. Geen discussies meer over uren, want het is direct zichtbaar in de tijdsregistratie app.

Klopt er toch iets niet, dan kunt u snel schakelen op het moment dat het gebeurd. Niet meer terugrekenen welke dag het was en dan nog nagaan of de bewering klopt.

#2 Werknemers kunnen zelf hun verlofuren aanvragen en inzien met een verlofregistratiesysteem

Direct voordeel

Verder krijgt een organisatie door het goed registreren van tijd nauwkeurige informatie over de bezetting. Niet meer het lange proces doorlopen met een verlofaanvraag geeft duidelijkheid en rust. Mailtjes blijven liggen en worden overspoeld door ander werk dat gedaan moet worden.

Dankzij tijdsregistratie kan personeel zelf een aanvraag maken via de tijdregistratie app met verlofregistratiesysteem. Vervolgens komt de aanvraag meteen bij de juiste persoon en kan dankzij het inzicht op de bezetting snel schakelen en de aanvraag goed- of afkeuren. Niet meer telkens naar de manager om te controleren hoe het met de aanvraag gaat dus!

#3 Meer zeggenschap in het rooster voor personeel met tijdregistratie

Direct voordeel

Dankzij tijdregistratie kan personeel flexibeler omgaan met hun diensten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld voorkeursdiensten opgeven en hun eigen diensten intern ruilen met collega’s.

Door meer zeggenschap en flexibiliteit te geven, creëert u indirect verantwoordelijkheidsgevoel bij de werknemers om een goed gevulde werkrooster te behouden. Uiteraard moet dit wel mogelijk gemaakt worden door de organisatie.

De meerwaarde van tijdregistratie

Indirecte voordelen

#4 Werknemers weten wat ze krijgen eind van de maand

Indirect voordeel

Doordat alle data beschikbaar is (gewerkte uren, werkrooster, uurloon, cao voorwaarden etc.) kunt u inzichtelijk maken voor personeel wat het verwachte inkomen is die maand.

Veel mensen leven van maand tot maand, door duidelijk te krijgen wat er binnen gaat komen biedt u perspectief en daardoor vermindert u financiële zorgen voor uw personeel.

#5 Gamification van toeslagen en overuren

Indirect voordeel

Het is een stretch, om het gamification te noemen. Maar door personeel de mogelijkheid te bieden om spaardoelen in te stellen met hun toeslagen en overuren kan u plezier brengen.

Af en toe overwerken is niet meer zo erg, want ze zijn dichter bij die elektrische fiets die ze willen kopen. Daarnaast is het financieel gezien aantrekkelijker om overuren op die manier uit te betalen. Bewaak dit proces wel, u wilt natuurlijk geen burn-outs veroorzaken.

#6 Niet meer onbetaald werken

Indirect voordeel

Het is juist om deze reden waarom het Europese Hof van Justitie tijdregistratie systemen verplicht. Er bleek dat bij een Spaanse vakbond ruim 53% van de gewerkte overuren niet geregistreerd werd.

Met de tijdregistratie app heeft de werknemer de controle dankzij het eenvoudig in- en uitklokken op de telefoon. Wanneer hij/zij nog even moet overwerken dan tikt de teller gewoon door totdat er wordt uitgeklokt. Die extra uurtjes kunnen flink aantikken!

Hier zitten wel wat kanttekeningen aan. Werknemers moeten wel opletten dat ze tijdig in- en uitklokken. Uitschieters op de uren worden getagd en bekeken door managers/beheerders en wanneer er niet wordt uitgeklokt dan boekt het systeem het als een normale werkdag. Uiteraard zijn al deze instellingen flexibel en kunnen aangepast worden aan de regels en eisen van de organisatie.

Welke voordelen zijn het belangrijkst voor uw werknemers?