Vragen aan sales? 033 450 50 75

Eerlijk is eerlijk, jouw personeel vindt tijdregistratie controlerend en overbodig. Maar is dat terecht? Natuurlijk is tijdregistratie controlerend, maar om de juiste redenen. Door het controleren van aan- en afwezigheid kan jij het juiste salaris aan je personeel overmaken. Maar dat is niet alles. Met een goede tijdregistratie bescherm jij juist jouw personeel en help je ze met een goede werk-privé balans!

Hoe helpt tijdregistratie jou daarbij? Dat gaan we in dit blog bespreken aan de hand van 3 aspecten. En hiermee kan jij ook het gesprek aangaan met jouw medewerkers. Immers, een evenwichtige werk-privé balans is van onschatbare waarde voor zowel werknemers als werkgevers. Zeker in onze hedendaagse drukke wereld.

De verschillende aspecten van tijdregistratie voor personeel

Niet altijd “AAN” staan en een goede balans vinden tussen werk en privé, dat is het uitgangspunt. Tijdregistratie helpt bij de volgende aspecten om jouw doel te bereiken.

1. Betere planning en organisatie

Door het inzetten van tijdregistratie krijgen jij en jouw medewerkers inzicht in de uren die aan verschillende activiteiten worden besteed. En ja, je krijgt ook inzicht met elkaar waar eventueel tijd verloren gaat. Dit helpt dus bij het plannen en organiseren van werkzaamheden. Immers, doordat je weet hoeveel tijd zaken kosten, kan je realistische deadlines stellen en realiseren wat haalbaar is binnen een bepaalde tijdsperiode. Dit leidt tot een voldaan en tevreden gevoel; immers, je hebt af wat je gepland had.

Bovendien kan tijdregistratie bijdragen aan een betere communicatie en samenwerking binnen een team. Door duidelijk inzicht te krijgen in de beschikbaarheid van teamleden, kunnen taken beter worden toegewezen aan de juiste mensen. En daarmee komen dus ook eventuele knelpunten in het werkproces naar voren. En die kunnen dan weer voorkomen worden voordat ze plaatsvinden. En dit verbetert de gehele samenwerking in een team. Immers, minder gezeur en geklaag binnen het team, want iedereen staat op de juiste plek op het juiste moment.

2. Flexibiliteit en autonomie

En deze betere planning in een organisatie met behulp van tijdregistratie geldt eigenlijk ook voor jouw medewerkers zelf. Tijdregistratie biedt werknemers namelijk ook de mogelijkheid om hun werkschema’s beter af te stemmen op hun persoonlijke leven. En dus beter te plannen, en te zorgen voor een goede werk-prive balans. Door inzicht in hun tijd en in hun werkzaamheden ontstaat de mogelijkheid om flexibele werkuren te hanteren die beter passen bij hun behoeften en verantwoordelijkheden buiten het werk. Maar dat is niet alles. Want door te weten hoeveel tijd ze aan elke taak besteden, en welke afhankelijkheden er zijn met de werkzaamheden van andere teamleden, kunnen werkgevers en werknemers een gesprek aangaan over flexibele werkregelingen zoals thuiswerken of aangepaste werktijden. Dit creëert een gevoel van autonomie en controle bij jouw werknemers.

Bekijk wat onze tijdregistratie app te bieden heeft

3. Welzijn en duurzame inzetbaarheid

Het derde en laatste aspect gaat over burn-out preventie. Door het bijhouden van gewerkte uren krijg je ook inzicht in overuren en dus in eventuele overbelasting. Met deze inzichten kan je werkschema’s aanpassen en bijsturen, en dus de druk verminderen en voorkomen dat medewerkers overwerkt raken. Het klinkt misschien raar, maar tijdregistratie stelt werknemers ook in staat om tijd te reserveren voor pauzes, rustmomenten en voor activiteiten buiten het werk, zoals voor hobby’s en familie. Dit helpt medewerkers enorm om fris en gemotiveerd te blijven.

Atrea tijdregistratie

Bij Atrea vinden wij dat tijd telt. Zowel voor de werkgevers als voor de medewerkers. Daarom profiteren bij Atrea zowel medewerkers als werkgevers van de inzichten die tijd je kan geven. Inzichten in gewerkte uren, en verlofuren, zijn niet alleen bepalend voor werkroosters en bezettingsplanningen, het zorgt ook voor een betere vertrouwensband tussen medewerker en werkgever.

Wij staan voor u klaar!

In deze tijd waarin iedere organisatie eigenlijk wel een uitdaging heeft op werkdruk, en het welzijn van medewerkers, staan wij voor u klaar. Natuurlijk om te helpen om uw personeel zo duurzaam mogelijk in te zetten. Met Atrea tijdregistratie helpen wij u om inzicht te krijgen in de werkdruk binnen uw organisatie.

Wil je nog meer lezen over alle voordelen van tijdregistratie voor personeel, inclusief het gebruik van een tijdregistratie app, lees dan ook deze blog.