Vragen aan sales? 033 450 50 75

Strategische personeelsplanning

Maak betere keuzes door een goed overzicht

Wat is strategische personeelsplanning?

Jouw personeelsplanning nauwkeurig en up-to-date houden in het dynamische bedrijfsleven is een teken van goede strategische personeelsplanning. In de arbeidsmarkt van nu, zelfs een must. Personeel is moeilijk te krijgen. Hierdoor moet je flexibeler en zorgvuldiger om kunnen gaan met personeel dat er is.

Heel simpel gezegd, met strategische personeelsplanning zorg jij ervoor dat nu en in de toekomst de juiste mensen op de juiste plaats staan. Je houdt hierbij rekening met jullie eigen toekomstvisie, de arbeidsmarkt en natuurlijk de marktvraag.

Om een goed zicht te krijgen en continu een planning uit te stippelen voor de toekomst heb je een strak beeld nodig van de huidige situatie. Met Atrea krijg je dat beeld.

Onderbouwde keuzes

Het staat zwart op wit. Met de data uit Atrea kan je geïnformeerde keuzes maken.

Creëer draagvlak

De koers is duidelijk. Van management tot schoonmaker, iedereen kan eenvoudig op de hoogte zijn waar de personeelsbehoeftes zijn EN waarom.

Stabiele toekomst

Jij weet wat er te wachten staat en wie je nodig hebt. Hierdoor kan je op tijd huidige medewerkers omscholen en nieuw personeel aannemen.

Aan de slag met strategische personeelsplanning

Helaas, het is niet één keer maken en klaar. Het hanteren van een strategische personeelsplanning is een doorlopend proces. Blijf dus analyseren met een gestandaardiseerde methode. Wanneer je dit niet doet kunnen besluiten telkens anders zijn en mis je consistentie. Om die consistentie te garanderen kan je het beste gebruik maken van goede tools die jou de juiste informatie geven.

Zet de juiste stappen

Je wilt weten wat je in de toekomst nodig gaat hebben. Om daar achter te komen moet je weten waar je staat en waar je naartoe wilt. Een goede basis is dus ontzettend belangrijk. voordat je een onderbouwde keuze kan maken maken wat je nodig hebt. Dat voelt natuurlijk als een te groot en complexe klus. Daarom hakken wij het voor jou in stappen. De eerste stap is analyseer de huidige situatie. Begin met het analyseren van de missie, visie, strategie en externe omgeving van de organisatie. Wat voor personeel en hoeveel heb je nodig?

Wil je aan de slag met alle stappen van ons stappenplan? Download dan onze infographic!

Download het stappenplan

Een infographic met alle stappen voor strategische personeelsplanning

Stappenplan voor strategische personeelsplanning