Vragen aan sales? 033 450 50 75

e-HRM, is dat nou zo moeilijk?

Er hangen ontzettend veel voordelen aan het digitaliseren van HR. Ben je benieuwd welke voordelen Atrea jou kan bieden? Vraag dan een demo aan!

Wat is e-HRM?

De afkorting HRM is alom bekend, maar wat doet die ‘e’ ervoor? De ‘e’ staat voor Elektronic. Dus e-HRM = Elektronic Human Resource Management. Wat hiermee wordt bedoeld wordt is dat veel HR activiteiten ondersteund kunnen worden met geautomatiseerde systemen. Dit gebeurt digitaal, met behulp van een computer of bijvoorbeeld een app op een smartphone.

Het digitaliseren van jouw HRM processen wordt dus e-HRM genoemd. Dus zonder dat je het weet, ben je er waarschijnlijk al druk mee bezig.

Wat heb ik aan e-HRM?

Door de inzet van technologie worden HR-afdelingen minder belast met administratieve taken en kunnen zij zich meer bezighouden met strategische vraagstukken. Maar daar blijft het niet bij;

  • Compleet gestructureerd overzicht
  • Minder papierwerk, dus beter voor het milieu
  • Meer tijd om echt aandacht aan personeel te besteden
  • Transparant inzicht voor medewerkers

Een centraal punt

CAO's, bedrijfsreglementen en alle afspraken met medewerkers in één systeem. Die dat weer automatisch doorrekend naar de juiste toeslag op het juiste moment.

Transparant

Transparantie is wat we allemaal verlangen. Met een employee app heeft een werknemer elk moment van de dag inzicht in zijn uren en aanvragen. Je kan zelfs inchecken met je telefoon!

Sta nooit stil

Het bedrijf kan altijd blijven draaien, omdat jij een scherp zicht hebt op de bezettingsplanning.

Aan de slag met e-HRM

Het digitaliseren van jouw HR-processen

Human Resource Management omvat heel veel taken binnen een organisatie. Er is daarom ook geen wondermiddel waarmee je jouw HR-taken volledig digitaliseert. Het is en blijft mensenwerk. Maar het kan wel veel makkelijker. Minder tijd aan administratie, meer tijd voor werknemer en strategie. Bij Atrea hebben wij ons gespecialiseerd. Wij zijn goed in data en het structureren van die data. Daarbij zien wij dat met de juiste input, je tot heel veel inzichten kan komen en enorm veel tijd kan besparen. Deze input is tijd. Alleen maar door te weten wanneer iemand start met werken en klaar is met werken, kunnen wij HR enorm helpen.

De kracht van jouw digitalisatie is de toegang tot verschillende software, die je aan elkaar kan koppelen. Waardoor je een perfect HR ecosysteem maakt met de expertise op de juiste plek.

HR is niet alleen

De uitspraak “als het goed moet zijn, dan kan ik het beter zelf doen” gaat niet meer op. Omdat je als HR verantwoordelijk bent voor de hele organisatie, heb je je handen vol aan administratieve taken. Maar dat hoeft niet meer dankzij Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS).

Alle informatie is gedigitaliseerd en in workflows gestopt waardoor werknemers en managers zelf eenvoudig informatie kunnen raadplegen en aanpassen. Gaat een werknemer met vakantie? Dan kan hij/zij dit zelf aanvragen in het e-HRM systeem. De manager kan dit vervolgens goed of afkeuren, binnen datzelfde systeem. Alles geregistreerd zonder dubbel werk en HR houdt de controle.

Employee Self Service (ESS)

Employee Self Service kan meerdere vormen aannemen. Maar de meest effectieve en veel voorkomende tools zijn een webapplicatie om vanaf de computer toegang en inzicht te krijgen en een app voor op de smartphone. Door gebruik te maken van ESS bespaart HR veel tijd op administratieve taken en krijgt de werknemer meer transparantie en controle over onder andere verlofuren, werkroosters en absenties.

Manager Self Service (MSS)

Leidinggevenden kunnen vanaf de mobiele app van Atrea absentieaanvragen van hun medewerkers goed- of afkeuren met daarbij toelichting. Dat zorgt voor korte lijntjes en geen onnodig werk voor HR. Tegelijkertijd houdt de leidinggevende de volledig controle over de juiste bezetting op zijn of haar afdeling.

Ontdek wat Atrea voor u kan betekenen

Vraag geheel vrijblijvend een demo aan

Omdat iedere organisatie uniek is geven wij graag advies op maat. Wil je weten wat Atrea kan betekenen voor jouw organisatie? Tijdens onze productdemo laten we alle mogelijkheden zien van Atrea Tijdregistratie. Een ontzettend belangrijk onderdeel binnen e-HRM.

Tijdens de productdemo:

  • Laten we zien hoe eenvoudig het is voor medewerkers om hun gewerkte uren in te zien, verlof aan te vragen en werkroosters in te zien
  • Kun je zelf ervaren hoe makkelijk het is om boekingen en verlofaanvragen goed te keuren
  • Krijg je inzicht in de mogelijkheden om de gewerkte uren voor klanten, projecten en orders bij te houden
  • En maak je kennis met de krachtige rekenregels van Atrea om toeslagen en vergoedingen te berekenen
  • Desgewenst gaan we dieper in op de gegevensuitwisseling met uw salarisadministratie-, ERP- of planningssysteem