Menu
Gratis demo

Vul uw gegevens in
voor een GRATIS demo op uw locatie

Nederlanders sparen vakantiedagen graag op. Er is op 1 januari 2012 een nieuwe wettelijke verlofregeling geïntroduceerd om te voorkomen dat medewerkers een stuwmeer aan verlof kunnen opbouwen en vervolgens voor een langere periode verlof opnemen. Via deze regeling worden de vakantie uren opgesplitst in een wettelijk én een bovenwettelijk gedeelte.

Opsparen van vakantiedagen

Nederlanders nemen gemiddeld drie tot vijf vakantiedagen per jaarmee naar het volgende jaar. Dit zorgt voor veel extra werk in de verlofadministratie. Werkgevers moeten zich bij toepassing van de regels voor vakantie en verlof telkens afvragen of er sprake is van wettelijke of bovenwettelijke vakantiedagen. Dit onderscheid bestaat niet zomaar, maar is vaak doorslaggevend. Als een werknemer bijvoorbeeld vakantiedagen van eerdere jaren heeft meegenomen, worden deze dagen van het vorige jaar als eerste verbruikt. Bovendien worden eerst de wettelijke vakantiedagen gebruikt en vervolgens de bovenwettelijke vakantiedagen. Het bijhouden van het verlof wordt hierdoor zeer arbeidsintensief.

Aanvraagformulier verlof Nederlands.jpg
Aantal reserveringen, betreffende vakantiedagen, op de balans groeit explosief

Om fouten te voorkomen en kostbare tijd te besparen, adviseren wij om:

  • gebruik te maken van goede verlofadministratie software
  • werknemers te stimuleren regelmatig met verlof te gaan
  • de verlofstand regelmatig te monitoren

Met het Atrea Workforce Management Systeem verloopt de verlofadministratie perfect en automatisch. Daarbij is het aanvragen van verlof en het raadplegen van verloftegoeden, voor zowel werkgever als werknemer, eenvoudig en transparant.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Atrea, neem dan gerust contact op met Eric van Putten op het nummer  0620181302 of via het email adres evanputten@atrea.nl.

Wil je dat wij contact met jou opnemen?

Vul dan onderstaande gegevens in